Komentár kuchára
Kdybyste náhodou nevěděli, čím potěšit svůj protějšek, když se takhle v pátek odpoledne vrátí z práce v ne zrovna nejlepší náladě... :D :D :D A věřte, že tohle papání potěší nejen pány, ale samozřejmě i dámy.
Popis
Minútková krkovička s anglickou slaninou a fazuľkou. Výborná voľba pre tento skvelý minútkový obed. Lahodná minútková krkovička
Potrebujeme:
- 600 g Bravčová krkovička (na plátky) recepty
- Grilovacie korenie (podľa chuti) recepty
- Olej recepty
- Múka hladká recepty
- 250 g Fazuľa struková (mrazená) recepty
- 100 g Anglická slanina (podľa chuti) recepty
- Provensálska zmes (podľa chuti) recepty
- Podravka (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso poprepichujeme tanderizérom (kto nemá, klasicky naklepeme z oboch strán tĺčikom na mäso), okoreníme podľa chuti (ja som použila grilovaciu cesnakovoú zmes), pokvapkáme olejom a vtrieme do mäsa.
-
Krok 2.
Necháme aspoň hodinku v chlade, potom sprudka orestujeme na suchej panvici asi 3 minúty z každej stany, ale dĺžka pečenia sa odvíja od preferencií, kto radšej prepečenejšie, pečie dlhšie. Solíme až pred podávaním.
-
Krok 3.
Výpek zaprášime trochou hladkej múky, podlejeme troškou vody a rozmiešame. Vzniknutou zmesou suché mäso na tanieri ľahko prelejeme.