Ponúkam vám recept na mäsové závitky, ktoré sa dajú robiť ako z hovädzieho, tak aj s bravčového, či kuracieho mäska. Plniť môžte tiež podľa vlastnej chuti, fantázii a chuti sa medze nekladú..... Použijeme mäsko zo stehna, alebo v prípade kuraciny prsia. Takže:
Máme pre teba najlepší recept na výborné plnené bravčové závitky. No naše závitky vieme urobiť z aj z hovädzieho či kuracieho mäsa. Závitky so zeleninou
Mäsko si naklepeme, potrieme horčicou, posolíme a na každý rezeň položíme plátok šunky, alebo slaninky. Na to ukladáme štvrtku vajíčka, štvrtku uhorky a štvrtku mrkvy. Potom pevne zvynieme. Môžme spevniť špáradlom, alebo niťou.
Takto upravené roládky opečieme zo všetkých strán na oleji. Vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme na drobno nakrájanú cibuľku a restujeme do sklovita. Potom vrátime roládky späť, podlejeme vodou, asi do polovice rolád a zakryté dusíme do zmäknutia mäska. Podľa potreby podlievame.
Nakoniec môžme rolády vybrať z omáčky a tú rozmixovať, no nemusíme. Omáčku len dochutíme ešte lyžicou horčice, alebo troškou škrobu.
Podávame zo zemiakmi, upravenými podľa chuti a nezabudnite na zeleninku, či už dusenú, alebo v podobe šalátu