Iveta Lapínová profilová foto

Porcií 8
Minút80
NáročnosťNízka

(4.83 / 5)
Videné: 3 834 x
Vytvorené: 03.11.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Segedoš, bez smotany a múky, presne taký, ako ho robievala moja stará mama :)

Popis

Pikantný segedínsky guláš ako špecialita na víkend. Recept na náš najlepší pikantný segedínsky guláš nájdeš u nás.

Potrebujeme:
  • 600 g Bravčové pliecko    recepty
  • 2 PL Bravčová masť    recepty
  • 2 KS Cibuľa    recepty
  • 500 g Kapusta kyslá    recepty
  • 1 PL Paradajkový pretlak    recepty
  • Načítavam ...
  • Soľ (podľa chuti)    recepty
  • Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty
  • Červená paprika sladká (podľa chuti)    recepty
  • 1 štipka Rasca    recepty
  • 2 KS Čili paprika (bez jadierok, odvážny môžu použiť aj jadierka )    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso pokrájame na kocky. Pokrájanú cibuľu restujeme vo väčšom hrnci na masti do sklovita. Pridáme mäso, soľ, korenie, mletú červenú papriku, štipku rasce.

  • Krok 2.

    Restujeme pár minút, stíšime oheň, zakryjeme a dusíme. Mäsko pustí vlastnú šťavu, ale treba dávať pozor a podľa potreby polievať vodou. Keď mäsko zmäkne, pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu.

  • Krok 3.

    Podľa hustoty guláša pridáme vodu /alebo nie/. V tejto chvíli pridáme aj na drobno nasekané chilli papričky. Varíme ešte asi 10-15 minút, nakoniec pridáme polievkovú lyzizu paradajkového pretlaku a necháme to prevriet.

Načítam obsah...