Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 4
Minút45
NáročnosťNízka

(4.89 / 5)
Videné: 9 507 x
Vytvorené: 03.11.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Recept - Bravčová panenka, šampiňónová omáčka a zemiakové pyré je veľmi jednoduchý a chutný. Panenka je ozaj šťavnatá príjemne výrazná svojou chuťou. Odporúčam vyskúšať podľa tohto receptu.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčovú panenku odblaníme a necháme v celku aby si zachovala prirodzenú šťavnatosť. Z každej strany ju osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, potrieme pretlačeným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme asi hodinku postáť pri izbovej teplote. Rozohrejeme si rúru na 200°C. Opečieme panenku na rozpálenej panvici z každej strany asi pol minúty, len aby sa zatiahla a udržala si šťavnatosť. Na opečené mäsko uložíme pár plátkov masla a posypeme tymianom a bazalkou (najlepšie čerstvé ale ak nemáme použijeme sušené). S panvicou vložíme do vyhriatej rúry a pečieme iba 8 - 10 minút. Rúru neotvárame počas pečenia. Hotové mäsko preložíme na drevenú dosku a necháme ho oddýchnuť 5 minút. Panenka bude chutná a stále šťavnatá.

  • Krok 2.

    Vo výpeku z mäska si oprážime cibuľku, poprášime 1PL hladkej múky a oprážime. Zalejeme vodou, necháme prevariť, osolíme okoreníme. Medzi tým si nakrájame šampiňóny a opražíme na masle. Hotové vylejeme do omáčky, ktorú si podľa potreby ešte zahustíme vodou s múkou. Dochutíme sójovou omáčkou a korením, dobre prevaríme a odstavíme.

  • Krok 3.

    Zemiaky uvaríme, osolíme, popučíme, pridáme maslo, mlieko a poriadne rozšľaháme ale len ručným pučítkom na zemiaky.

  • Načítavam ...
Načítam obsah...