listok
Jana Szabó 

Porcií 10
Minút 120
Náročnosť Stredná

(4.67 / 5)
Videné: 4 561 x
Domáci zemiakový chlebík

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Do veľkej misy dáme múku, soľ, droždie a rascu. Pridáme na jemno postrúhané zemiaky, vodu a ocot, vymiesime cesto a necháme 10 minút postáť.Potom prehnetieme na doske a necháme znova odstáť pol hodinu.

  • Krok 2.

    Cesto rozdelíme na dve časti. prehnetieme a vytvarujeme bochníky, preložíme na plech a necháme 20 minút odstáť. Pečieme 10 minút na 250° a potom pol hodinu na 180°. Chlebík potierame slanou vodou aby bol mäkký. Prvé potretie začíname pred pečením, počas neho aspoň 3x a na konci.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.