Komentár kuchára
Mamko, venku to tak voní, že by mi to utrhlo nos... co to zase kuchtíš dobrýho?-- šmejdí můj mužský po kuchyni a potahuje frňákem. A to jsem jen osmažila cibulku.
Popis
Cícerová kaša ako zdravá výživa. Strukoviny by nemali chýbať v žiadnom jedalníčku. Túto kašu sme obohatili dobrými klobáskami. Vyskúšajte to aj vy
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cícer cez noc namočíme do vody. Ráno zlejeme, prepláchneme, opäť zlejeme a zalejeme znovu vodou. Pozor, nesolíme !!! Varíme domäkka, prípadne zbierame penu. Keď je cícer mäkký pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľku varíme.
-
Krok 2.
Potom všetko rozmixujeme tyčovým mixérom (ja si hrsť nerozmixované cíceru skrývam stranou a pridávam do kaše pri servírovaní, len tak pre oko :-)). Prilejeme smotanu, pridáme Podravku, majoránku a cibuľku, podľa chuti dosolíme a necháme ešte asi 10 minutiek prehriať.
-
Krok 3.
Podávame s obľúbenou (napríklad grilovanou) klobáskou