Iveta Lapínová profilová foto

Porcií 2
Minút60
NáročnosťNízka

(4.9 / 5)
Videné: 36 046 x
Vytvorené: 16.09.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Keď sa človek potrebuje zohriať, dá si horúci čaj, či za kalíštek....no ak sa chcete zohriať poriadne, doporučujem toto nenáročné a celkom rýchlo pripravené jedlo. Upozorňujem však....chuťové poháriky dostanú riadne zabrať a v žiadnom prípade, nenúkajte toto jedlo deťom. Kto má však rád štipľavé, pikantné....ten si príde na svoje

Popis

Poriadne štipľavá porcia zvaná ako Katov meč je bravčové mäso s chilli paprikami, feferónmi je silná vec aj pre pikantných fajnšmekrov

Potrebujeme:
  • 400 g Bravčové mäso (chudé, stehno alebo karé)    recepty
  • 3 PL Worcestrová omáčka    recepty
  • štipka Soľ    recepty
  • 1 KS Cibuľa    recepty
  • 2 KS Uhorky nakládané (nadrobno)    recepty
  • Načítavam ...
  • 1 KS Paprika červená (na pásiky)    recepty
  • 1 KS Paprika zelená (na pásiky)    recepty
  • 1-2 KS Paradajka (na mesiačiky)    recepty
  • 1-2 KS Feferón (podľa chuti)    recepty
  • 1-2 KS Baraní chrbát (podľa chuti)    recepty
  • Čili paprika (podľa chuti)    recepty
  • Príloha:

  • 600 g Zemiaky    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäsko nakrájame na rezance, hrubé asi pol cm, pridáme omáčku, štipku soli a dobre premiešame. Necháme v chlade najlepšie cez noc.

  • Krok 2.

    Na pikantnost použijeme chilli, feferónky, baranie rohy, aspoň päť kúskov spolu, prekrojíme na štvrtky, baranie rohy na kolieska. Mäso restujeme z ľahká na pár lyžiciach oleja, vyberieme na tanier.

  • Krok 3.

    Do výpeku pridáme cibuľu, uhorky, tiež orestujeme, vrátime späť mäsko a dusíme. Podľa potreby podlejeme malým množstvom vody. Dusíme 20 minút, potom pridáme papriku, paradajky a feferónky, premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme.

  • Krok 4.

    Podávame so zemiakmi, alebo s čerstvým chlebíkom

Načítam obsah...