Recept
Komentár kuchára
Keď sa človek potrebuje zohriať, dá si horúci čaj, či za kalíštek....no ak sa chcete zohriať poriadne, doporučujem toto nenáročné a celkom rýchlo pripravené jedlo. Upozorňujem však....chuťové poháriky dostanú riadne zabrať a v žiadnom prípade, nenúkajte toto jedlo deťom. Kto má však rád štipľavé, pikantné....ten si príde na svoje
Popis
Poriadne štipľavá porcia zvaná ako Katov meč je bravčové mäso s chilli paprikami, feferónmi je silná vec aj pre pikantných fajnšmekrov
Potrebujeme:
- 400 g Bravčové mäso (chudé, stehno alebo karé) recepty
- 3 PL Worcestrová omáčka recepty
- štipka Soľ recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 2 KS Uhorky nakládané (nadrobno) recepty
- 1 KS Paprika červená (na pásiky) recepty
- 1 KS Paprika zelená (na pásiky) recepty
- 1-2 KS Paradajka (na mesiačiky) recepty
- 1-2 KS Feferón (podľa chuti) recepty
- 1-2 KS Baraní chrbát (podľa chuti) recepty
- Čili paprika (podľa chuti) recepty
- 600 g Zemiaky recepty
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäsko nakrájame na rezance, hrubé asi pol cm, pridáme omáčku, štipku soli a dobre premiešame. Necháme v chlade najlepšie cez noc.
-
Krok 2.
Na pikantnost použijeme chilli, feferónky, baranie rohy, aspoň päť kúskov spolu, prekrojíme na štvrtky, baranie rohy na kolieska. Mäso restujeme z ľahká na pár lyžiciach oleja, vyberieme na tanier.
-
Krok 3.
Do výpeku pridáme cibuľu, uhorky, tiež orestujeme, vrátime späť mäsko a dusíme. Podľa potreby podlejeme malým množstvom vody. Dusíme 20 minút, potom pridáme papriku, paradajky a feferónky, premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme.
-
Krok 4.
Podávame so zemiakmi, alebo s čerstvým chlebíkom