V jednom wellness zariadení sa mi dostalo pocty si vychutnať toto jedlo a podarilo sa mi ho pripraviť aj doma :)
Mäso umyjeme, vložíme do hrnca s vodou tak aby bolo zaliate, pridáme soľ, korenie, očistenú cibuľu rozkrojenú na polovice varíme kým mäso nezmekne. V tlakovom hrnci je hotové cca za hodinu. Klasicky ho varíme asi 2 a pol hodiny - záleží od mäsa. Mäso aj z vývarom necháme kúsok vychladnúť ... ide o ten vývar ale mäso nechceme aby vyschlo :)
Cibuľku si nakrájame nadrobno a spražíme ju do zlatista. Pridáme pretlak, premiešame a asi 1 liter vývaru, keď sa zohreje tak ho rozmixujeme tak aby nebolo cítiť cibuľku. Teraz už len pridáme bobkový list, peper a necháme zovrieť. Zahustíme (múka + studená voda) a dochtíme soľou a cukrom. pred dovarením nezabudnite vybrať bobkový list :)
Ak je omáčka hustá tak ju zriedime vývarom. Ja som nakoniec vrátil do omáčky aj mäso nakrájané na plátky.
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil
Pre pridávanie komentára sa prihláste.