Recept
Komentár kuchára
V jednom wellness zariadení sa mi dostalo pocty si vychutnať toto jedlo a podarilo sa mi ho pripraviť aj doma :)
Popis
Luxusné hovädzie v paradajkovej omáčke. Recept na varené hovädzie zadné v paradajkovej omáčke a zemiakové pyré
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzie zadné recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 3 Bobkový list recepty
- 6 KS Čierne korenie (guličiek) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 l Hovädzí vývar recepty
- 2 KS Paradajkový pretlak (500ml) recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 4 KS Bobkový list recepty
- 3 KS Čierne korenie (guličky) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Cukor kryštálový (podľa chuti) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- kúsok Olej recepty
Paradajková omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso umyjeme, vložíme do hrnca s vodou tak aby bolo zaliate, pridáme soľ, korenie, očistenú cibuľu rozkrojenú na polovice varíme kým mäso nezmekne. V tlakovom hrnci je hotové cca za hodinu. Klasicky ho varíme asi 2 a pol hodiny - záleží od mäsa. Mäso aj z vývarom necháme kúsok vychladnúť ... ide o ten vývar ale mäso nechceme aby vyschlo :)
-
Krok 2.
Cibuľku si nakrájame nadrobno a spražíme ju do zlatista. Pridáme pretlak, premiešame a asi 1 liter vývaru, keď sa zohreje tak ho rozmixujeme tak aby nebolo cítiť cibuľku. Teraz už len pridáme bobkový list, peper a necháme zovrieť. Zahustíme (múka + studená voda) a dochtíme soľou a cukrom. pred dovarením nezabudnite vybrať bobkový list :)
-
Krok 3.
Ak je omáčka hustá tak ju zriedime vývarom. Ja som nakoniec vrátil do omáčky aj mäso nakrájané na plátky.
-
Krok 4.
Podávame so zemiakovým pyré alebo knedlíkom. Dobrú chuť :)
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil