Jana Szabó  profilová foto

Porcií 6
Minút70
NáročnosťNízka

(4.86 / 5)
Videné: 37 347 x
Vytvorené: 29.08.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Vynikajúci kurací perkelt, známy tiež ako paprikáš :)

Popis

Kurací perkelt s haluškami je neodmysliteľná súčasť Slovenskej kuchyne. Recept na vynikajúci kurací perkelt alebo tiež paprikáš nájdeš u nás.

Potrebujeme:Na omáčku

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na oleji do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Opečieme , podlejeme vodou a necháme dusiť cca pol hodinku. Potom pridáme prevarenú vodu do trištvrte hrnca.

  • Krok 2.

    Pripravíme si zátrepku zo smotany, múky a červenej papriky. Za stáleho miešania vlejeme ku mäsu. Necháme prevrieť 10-15 minút a vypneme plameň.

  • Krok 3.

    HALUŠKY: Do Misy dáme múky, vajcia, vlažnú vodu a soľ. Všetko poriadne premiešame.

  • Krok 4.

    Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou a keď vrie, hádžeme do nej halušky cez haluškovač, občas premiešame. Varíme cca 10 minút. Premiešavame aby sa neprilepili. nakoniec ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a hotovo.

Načítam obsah...