Vynikajúci kurací perkelt, známy tiež ako paprikáš :)
Kurací perkelt s haluškami je neodmysliteľná súčasť Slovenskej kuchyne. Recept na vynikajúci kurací perkelt alebo tiež paprikáš nájdeš u nás.
Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na oleji do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Opečieme , podlejeme vodou a necháme dusiť cca pol hodinku. Potom pridáme prevarenú vodu do trištvrte hrnca.
Pripravíme si zátrepku zo smotany, múky a červenej papriky. Za stáleho miešania vlejeme ku mäsu. Necháme prevrieť 10-15 minút a vypneme plameň.
HALUŠKY: Do Misy dáme múky, vajcia, vlažnú vodu a soľ. Všetko poriadne premiešame.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou a keď vrie, hádžeme do nej halušky cez haluškovač, občas premiešame. Varíme cca 10 minút. Premiešavame aby sa neprilepili. nakoniec ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a hotovo.