Popis
Recept na výborný segedinský guláš z kuracie mäsa. To je parádička. Sa budete oblizovať ešte dlho
- 3 KS Kuracie prsia recepty
- 1 Kg Kapusta kyslá recepty
- 2 PL Červená paprika sladká recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 250 ml Kyslá smotana recepty
- 1 dl Mlieko polotučné recepty
- 1 PL Múka hladká (kopcovitá) recepty
- KS Knedlík (ja robím domácu, ale môže byť aj kupovaná) recepty
- 2 PL Olej slnečnicový recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu nakrájame na jemno a opečieme na oleji do zlatista. Mäsko nakrájame na kocky, kapustu tiež pokrájame aby nebola dlhá.
-
Krok 2.
Ku cibuli pridáme mäso a opečieme, kým sa nezatiahne, okoreníme, pridáme papriku a nakoniec vložíme kapustu. Prmiešame poriadne a podlejeme horúcou vodou. Vody dáme podľa toho ako má kto rád, my máme radšej viac šťavy.
-
Krok 3.
Dusíme cca 40 minút na miernom ohni. Pripravíme si zátrepku zo smotany, mlieka a múky. Za stáleho miešania vlejeme do segedínu. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a máme hotovo.