Recept
Popis
Skvelý Srnčí guláš s domácou knedľou. Mäso z diviny je výborná voľba a náš Srnčí guláš to len podčiarkuje. Nie jeden gurmán ocení dobre pripravený srnčí guláš
Potrebujeme:
- 500 g Srnčie mäso recepty
- 100 Údená slanina recepty
- 2-3 KS Cibuľa recepty
- 1 PL Červená paprika sladká (mletá) recepty
- 2-3 PL Paradajkový pretlak recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 2 KS Borievka obyčajná (sušená) recepty
- 2 dl Červené víno recepty
- 150 g Šampiňóny recepty
- 1 KS Rozmarín (stonka) recepty
- 1 KS Citrón recepty
-   Olej recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso očistíme (ak je treba) a nakrájame na kocky
-
Krok 2.
Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme na kúsku oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme asi 10 minút. Na to vmiešame mäso, opečieme, poprášime mletou červenou paprikou a premiešame.
-
Krok 3.
Pridáme pretlak, soľ, korenie, borievky, podlejeme vínom a pri miernej teplote dusíme.