K obľúbeným nedeľným obedom patrí určite pečené kura, alebo kuracie kúsky.... Nie je naozaj nič jednoduchšie a keby som piekla kuracinu aj každý týždeň, vždy môže vyzerať inak, pretože prílohy k nej sa dajú kombinovať naozaj akékoľvek.... Dnes to boli jednoducho pečené kuracie stehná, opekané mini krumpliky a zeleninový, teplý šalát..
Kuracie stehná umyjeme, okoreníme korením na hydinu a poukladáme do pekáča, priložíme očistené a na polovice rozkrojené šalotky, na každé stehno položíme tenký plátok mala a podlejeme malým množstvom vody a dáme piecť na 180 stupňov.
Stehná môžme počas pečenia otočiť, polievať výpekom, pripadne doliat ešte vodu. Mäsko je hotové, keď je upečené do zlatista, s chrumkavou kôrkou, čo trvá približne 1 až 1 a pol hodiny.
Zeleninu dáme predvariť, ale iba na krátko, opláchneme studenou vodou, čím si zelenina zachová svoju peknú farbu a potom ju jemne opražíme na kúsku masla.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.