Španielske vtáčiky z hovädzej roštenky je ako recept na nebíčko v papulke. Hovädzia roštenka recepty na tie najlepšie jedlá. Vyskúšajte roládu ako španielske vtáčiky z hovädzej roštenky
Plátky mäsa vyklepeme tĺčikom na mäso, osolíme a okoreníme, potrieme horčicou. Naň položíme plátok slaniny a naň 1/4 vajca, 1/4 párku a polovičku uhorky, pásik kápie a pevne zvinieme. Môžeme spevniť špáradlom, alebo previazat niťou....
Takto upravené roládky opečieme na oleji zo všetkých strán, vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, orestujeme ju a vložíme k nej mäsové roládky, podlejeme a dusíme približne 50 minút.
Občas premiešame a podla potreby podlejeme vodou. Pred dokončením rolády vyberieme, omáčku zahustíme 2 čl hladkej múky, omáčku ešte pár minút povaríme, vložíme späť roládky.
Podávame s ryžou a rôzne upravenou zeleninou, či so zeleninovým šalátom