listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľku pokrájame nadrobno a restujeme na masti. Pliecko pokrájame na kocky a pridáme k testovanej cibuľke, pridané soľ, korenie, mletú papriku a rascu. Restujeme spolu s cibuľkou, prikryjeme a pomaly dusíme. Mäsko si pustí vlastnú šťavu, tak ho dusíme, kým šťava nevyvrie, potom môžme ešte podliat vodou a dusíme do mäkka.

  • Krok 2.

    Potom prisypeme hrášok a necháme prejsť varom. Ak chceme omáčku zahustit, môžme 1 PL hladkej múky rozmiesat v troške vody a priliat do omáčky a povaríme.

  • Krok 3.

    Podávame s tarhoňou, ktorú si pripravíme nasledovne.... V hrnci si zohrejeme olej, tarhoňu na ňom mierne opečieme, osolíme a zalejeme vodou,v pomerne 1 pohár tarhone, 2 poháre vody. Takto zaliatu tarhoňu dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Pečieme pokým tarhoňa vodu takmer nasaje. Ale nie celkom. Potom pridáme plátok masla, jemne premiešame a zakryjeme ešte na desať minút pokrievkou. Už nevaríme, nepečieme

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.