listok
Irena 

Porcií 6
Minút 80
Náročnosť Nízka

(4.86 / 5)
Videné: 15 242 x
Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Irena

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme mletú a celú rascu, premiešame a pridáme porcie umytého, očisteného kuriatka. Opečieme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo, pridáme menčestrovú omáčku, poprášime červenou mletou paprikou, rýchlo premiešame a zalejeme horúcou vodou aby bolo mäsko zakryté.

  • Krok 2.

    Pridáme slepačí bujón, soľ, čerstvo nemleté čierne korenie, vegetu a varíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je kuriatko hotové, vyberieme na tanier a omáčku zahustíme šľahačkou a hladkou múkou. Podľa potreby dochutíme.

  • Krok 3.

    Kuriatko vrátime späť do omáčky a na záver pridáme lyžicu masla.

  • Krok 4.

    Domáce halušky: V miske si zmiešame všetky suroviny na hladké jednotné cesto a halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode cca 10 minút.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept