listok

Komentár kuchára

Klasický ale vynikajúci hovädzí stroganov podávaný s ryžou je správna voľba nie len pre klasický obed.. Hovädzie Stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance, tým urobíme z mäska stroganov. V miske zmiešame worčestrovú a sójovú omáčku, vegetu, horčicu, kečup, mleté čierne korenie a soľ. Do hotovej marinády vložíme mäso a dôkladne premiešame. Je skvelé ho nechať v marináde celú noc

  • Krok 2.

    Mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ho vyberieme a odložíme na bok. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Prilejeme trochu vývaru a zmes privedieme k varu.

  • Krok 3.

    Mäso vložíme naspäť a varíme ho domäkka. Ku koncu pridáme dijónsku horčicu a kyslú smotanu so smotanou na varenie. Stroganov dochutíme soľou, korením a nasekanou vňaťou.

  • Krok 4.

    Ako prílohu som zvolil ryžu s hráškom. Výsledná chuť bola naozaj skvelá. Prajem dobrú chuť

Komentáre (1)

  • avatar
    Gabriela
    28.03.21 07:08:31

    Tak toto je naozaj vynikajúci recept. Vyskúšala som už mnoho spôsobov ale ostanem pri tvojom lebo je najlepší. Ďakujem krásne.

Pre pridávanie komentára sa prihláste.