Recept
Komentár kuchára
Klasický ale vynikajúci hovädzí stroganov podávaný s ryžou je správna voľba nie len pre klasický obed.. Hovädzie Stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš.
Popis
Recept na skvelý hovädzí stroganov s ryžou. Recepty na hovädziu sviečkovú falošnú. Recepty na hovädzí stroganov so šampiňónmi
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzia sviečkovica (falošná) recepty
- 2 KS Cibuľa recepty
- 2 PL Worcestrová omáčka recepty
- 2 PL Sójová omáčka recepty
- cca 1 PL Vegeta (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Horčica plnotučná recepty
- 1 PL Kečup jemný recepty
- 150 g Šampiňóny recepty
- 200 ml Kyslá smotana recepty
- 125 ml Smotana na varenie recepty
- 1 PL Dijonská horčica recepty
- 1 PL Múka hladká recepty
- cca 1 dl Kurací vývar recepty
- trochu   Petržlenová vňať recepty
-   Soľ (podľa chuti) recepty
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance, tým urobíme z mäska stroganov. V miske zmiešame worčestrovú a sójovú omáčku, vegetu, horčicu, kečup, mleté čierne korenie a soľ. Do hotovej marinády vložíme mäso a dôkladne premiešame. Je skvelé ho nechať v marináde celú noc
-
Krok 2.
Mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ho vyberieme a odložíme na bok. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Prilejeme trochu vývaru a zmes privedieme k varu.
-
Krok 3.
Mäso vložíme naspäť a varíme ho domäkka. Ku koncu pridáme dijónsku horčicu a kyslú smotanu so smotanou na varenie. Stroganov dochutíme soľou, korením a nasekanou vňaťou.