Mäsko umyjeme, osušíme. V strede si ostrým nožom urobíme otvor, po celej dĺžke. Tak, aby sme do otvoru mohli natlačiť sušené marhule, koľko sa nám zmesti Môžme dávať z oboch strán, aby bol urobený súvislý rad marhúľ v mäse.
Takto upravené mäso osolíme, mierne okoreníme a zo všetkých strán orestujeme na oleji. Potom mäso vyberieme a uložíme do alobalu, dôkladne ho zabalíme, položíme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme v alobale približne 50 minút na 160 stupňov.
Do výpeku pridáme strúhané mandle a zalejeme smotanou. Chvíľu povaríme, odstavíme a pridáme maslo. Mäso po vybratí z rúry zbavíme alobalu, nakrájame, omáčkou prelejeme na tanieri. Ako prílohu môžme podávať opekané, či varené zemiaky, duševnú zeleninu, či rôzne cestoviny.
Tu som ako prílohu robila zemiakové šúľance s čerstvým špenátom, ak bude treba, dáme recept :)
Pre pridávanie komentára sa prihláste.