Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 4
Minút120
NáročnosťNízka

(3.63 / 5)
Videné: 8 789 x
Vytvorené: 23.06.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Bravčové srdce recept. Úžasné jedlo pre každého mašrtníka. Recept na Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou. Vyskúšajte ho

Potrebujeme:

  • 2 KS Bravčové srdce (očistiť, orezať tuk a nakrájať na prúžky)    recepty
  • 50 g Údená slanina (bez kože, na kocky)    recepty
  • 100 g Bravčový bôčik (na prúžky, alebo aj anglická slanina)    recepty
  • 1 KS Cibuľa (veľká, nadrobno)    recepty
  • 1 kocka Masox (bojón)    recepty
  •   Worcestrová omáčka (podľa chuti)    recepty
  •   Soľ (podľa chuti)    recepty
  •   Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty
  •   Múka hladká (na zahustenie)    recepty
  •   Pitná voda    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    V hrnci necháme roztopiť slaninu, pridáme cibuľu a neskôr aj pokrájané srdiečka, zarestujeme, zalejeme vodou, pozor !!! nesolíme !!! a dusíme domäkka.

  • Krok 2.

    Ja varím túto dobrotu v tlakovom hrnci asi 90 minút. Keď je mäso mäkké, pridáme Masox, worchester, korenie a soľ podľa chuti a zahustíme "zápraškou" z vody a trochy hladkej múky.

  • Krok 3.

    Necháme ešte asi 10-15 minút prevariť.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Podávame s ryžou, u nás je vyťaž jasmínová ryža. Dobrú chuť

Načítam obsah...