Najlepšia domáca Plnená paprika so zemiakovým pyré a recept na plnenú papriku alebo guličky. Skvelý recept, vyskúšaj ho
Plnená paprika: Mäso s cibuľou pomelieme, pridáme: Dve lyžičky mletej červenej papriky, lyžičku korenia. Všetko spolu premiešame, ja nechávam v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň pridám tri hrste guľaté ryže, tri vajíčka a znovu dobre premiešam. Potom masovú zmes plním do vydlabanych paprík. Z takéhoto množstva mäsa vyjde aj dvadsať paprík a pár mäsových guličiek, takže množstvo si treba prispôsobiť.
Takto pripravené mäsko vkladáme do pomaly vriacej omáčky, najskôr naplnené papriky a po desiatich minútach aj mäsové guľky. Varíme ešte asi ďalších 30 minút. Po odstavení necháme zakryté ešte aspoň 20 minút, aby nám dobre došla ryža.
Paradajková omáčka : Cibuľku nakrájame na drobno a restujeme na oleji, pridáme paradajky z konzervy, orestujeme a prilejeme približne toľko vody, koľko chceme omáčky.
Necháme povariť asi 20 minút, potom rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme paradajkový pretlak, osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme asi 2 PL cukru. Keď omáčka vrie, vkladáme naplnené papriky,potom mäsové guličky a pridáme aj bazalku. Podávame so zemiakovou kašou, alebo s parenou knedľou, niekedy stačí aj obyčajný chlebík.
Podávame so zemiakovým pyré podľa chuti. Dobrú chuť