Recept
Popis
Recept na skvelý Zemiakový prívarok s fašírkou. Je to tradične dobrá delikatesa do každej kuchyne. Recepty na zemiakový prívarok a recept na fašírky. Domáce recepty
Potrebujeme:
- 1 Kg Zemiaky recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 2-3 strúčik Cesnak recepty
-   Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté recepty
- 2 KS Nové korenie (guličky) recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
-   Ocot (podľa chuti) recepty
-   Cukor kryštálový (podľa chuti) recepty
- 500 g Bravčové mleté mäso recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 3-4 strúčik Cesnak recepty
- 2 KS Vajce recepty
-   Soľ (podľa chuti) recepty
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
-   Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
-   Strúhanka recepty
-   Olej (na vyprážanie) recepty
Fašírky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Postup: Očistíme si zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť. Do neho následne pridáme soľ, korenie,nove korenie ,bobkový list ,celu cibuľu a na jemno nakrájaný cesnak. Všetko varime do zmäknutia zhruba 15.-20 minút. Odstavíme zo sporáku a vyberieme cibuľu a uvarené zemiaky zhruba polovicu rozmixujeme tyčovým mixérom. Vrátime hrniec na sporák zalejeme smotanou necháme zovrieť a dohustíme mukou rozrobenou v pohári. Počkáme kým to znova zovrie a odstavíme následne dochutíme cukrom a octom podla chuti...
-
Krok 2.
Fašírky: Budeme potrebovať ešte na trojobal: múka ,vajíčko a strúhanka Mäso si dáme do misky následne pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak . Všetky koreniny ( soľ, korenie, papriku) dáme do toho vajíčka a všetko premiešame pokiaľ sa zmes zdá byt malo tuha pridáme strúhanku a znova premiešame. Môžeme nechať aj postať v chladničke par hodín ..Následne si urobíme z masa placky a budeme ich obalovať v 3.obale muka, vajíčko a strúhanka. Nakoniec ich vypražíme na oleji a podávame zo zemiakovým prívarkom. Dobru chuť