Popis
Recept na Bravčový perkelt s haluškami. Tieto halušky s bravčovým perkeltom sú výborná kombinácia, podávame s akýmkoľvek šalátom z čerstvej zeleniny.
- 1 Kg Bravčové pliecko recepty
- 3 KS Cibuľa recepty
- 1 KS Paprika zelená recepty
- 2-3 KS Paradajka recepty
- 200 g Hrášok (môže byť aj mrazený) recepty
-   Soľ (podľa chuti) recepty
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
-   Rasca (podľa chuti) recepty
-   Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
- 2 KS Vajce slepačie recepty
- 1 pohár Pitná voda recepty
-   Múka polohrubá recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- Petržlenová vňať (podľa chuti) recepty
Halušky:
VideoRecept - Bravčový perkelt s haluškami
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme.... Buď na oleji alebo na bravčovej masti. Mäso nakrájame na kocky a pridáme k cibuli, osolíme, pridáme aj ostatné koreniny, pomiešame, krátko orestujeme, pridáme nakrájanú papriku a paradajky, zmiernime teplotu a prikryjeme. Mäso by malo pustiť vlastnú šťavu a v nej to mäsko dusíme.
-
Krok 2.
Keď sa šťava zredukuje, môžme priliať vodu a mäso dusíme do mäkka. Zeleninka sa rozvari a spôsobí výbornú omáčku. Keď je mäsko mäkké, pridáme hrášok, chvíľu ešte povaríme. Podľa potreby môžme zahustiť trochou múky.
-
Krok 3.
Cesto na halušky : všetky ingrediencie spolu zmiešame. Múky pridávame toľko, aby nám vzniklo polotuhe cesto. Do väčšieho hrnca nalejeme vodu a dáme ju variť. Keď voda vrie, nahádžeme halušky. Halušky sú hotové, keď vyjdu na vrch vriacej vody. Vyberieme sitkom.