Autor Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút70
NáročnosťStredná

(4.67 / 5)
Videné: 8 247 x
Vytvorené / Upravené: 03.06.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Recept

Popis

Super recept na prípravu hovädzej roštenky. Pripravte si ju aj vy! Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa: Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.

  • Krok 2.

    Potom mäso naskladať do hrnca (ja použila papiňák - tlakový hrniec). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja varila 30 minút.

  • Krok 3.

    Potom mäso vybrať, omáčku podľa potreby zahustiť (záklechtka zo vychladnutého vývaru a hladkej múky) a dochutiť čerstvo mletým korením a sardelovou pastou (opatrne, je veľmi slaná).

  • Krok 4.

    Ako prílohu podávame ryžu. Tento krát som pridala aj trochu červenej quinooi

Pridať komentár

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)