Popis
Super recept na prípravu hovädzej roštenky. Pripravte si ju aj vy! Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa: Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.
-
Krok 2.
Potom mäso naskladať do hrnca (ja použila papiňák - tlakový hrniec). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja varila 30 minút.
-
Krok 3.
Potom mäso vybrať, omáčku podľa potreby zahustiť (záklechtka zo vychladnutého vývaru a hladkej múky) a dochutiť čerstvo mletým korením a sardelovou pastou (opatrne, je veľmi slaná).