Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 6
Minút60
NáročnosťNízka

(4.5 / 5)
Videné: 22 252 x
Vytvorené: 03.06.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Nevím jak pro vás, ale pro mě jsou brambory v kuchyni jednou ze stěžejních surovin. Dá se z nich vykouzlit nejen spousta všemožných příloh, ale co víc...mohou se stát základem velmi chutných pokrmů.

Popis

Recept, ktorý si našiel u nás stále miesto. Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom je skvelá voľba. Budete sa oblizovať

Potrebujeme:
  • 800 g Kuracie mäso (ja používam najradšej Vykostené stehenné, na menšie kúsky)    recepty
  • 2,5 Kg Zemiaky (olúpať a nakrájať na tenké plátky)    recepty
  • 2 KS Cibuľa (nadrobno)    recepty
  • 1 balíček Brokolica (cca 400g mrazená)    recepty
  • 2 kelímok Smotana na šľahanie    recepty
  • Načítavam ...
  • 100 g Syr (podľa chuti, nastrúhať)    recepty
  • 1-2 ČL Soľ (podľa chuti)    recepty
  • 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty
  • 1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)    recepty
  •   Sušený cesnak    recepty
  •   Rozmarín    recepty
  •   Rasca mletá    recepty
  •   Olej    recepty
  • Bravčová masť (na vymastenie pekáča)    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, posypeme ľahko mletou paprikou, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.

  • Krok 2.

    Pekáč vymastíme masťou, vyskladáme polovicou množstva na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a mletou paprikou, vsypeme kuracie mäso, zasypeme brokolicou, osolíme, poukladáme zvyškom zemiakov, opäť osolíme a okoreníme. Ja solila len ľahko, pretože som sa rozhodla vršok posypať nastrúhanými syrečkami (Olomoucke) a tie sú veľmi slané samy o sebe.

  • Krok 3.

    Zalejeme smotanou, posypeme nestrúhanými syrečkami alebo akýmkoľvek iným syrom podľa chuti a možností a asi 45-50 minút zapekáme, kým nie sú zemiaky mäkké.

Načítam obsah...