Popis
Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom - recept ako pripraviť chutný obed z viacerých častí svinky. Tento guľáš je veľmi chutný a navyše s domácim knedlíkom je neodolateľný.
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové pliecko recepty
- 1 KS Bravčové srdce recepty
- 1 KS Bravčová slezina recepty
- 300 g Bravčová pečeň recepty
- 1 KS Bravčový jazyk recepty
- 2 KS Cibuľa (väčšie) recepty
- 2 PL Bravčová masť recepty
- 1 ČL Rasca mletá recepty
- 1 ČL Zázvor (sušený) recepty
- 1 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 1 ČL Nové korenie (mleté) recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 450 g Múka polohrubá recepty
- 200 ml Mlieko recepty
- 1/2 kocka Droždie recepty
- 1 ČL Cukor kryštálový recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- 1 KS Vajce recepty
Knedle:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masti osmažíme cibuľku pekne dohneda, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, orestujeme, pridáme srdiečko a slezinu, zarestujeme, prisypeme korenie, zalejeme vodou a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Soľ nedávam hneď, aby sa droby lepšie uvarili. Počas dusenia dolievame tekutinu, ja pridávam vývar z jazykov. Potom zahustíme zátrepkou a necháme 15 minút prevariť.
-
Krok 2.
Nakoniec pridáme jazyk, ktorý sme vopred uvarili, olúpali a nakrájali na kocky a na masti sprudka orestovanú pečeň. Ďalej už nevaríme. Pridať môžeme i ľadvinky, ale pozor, tie majú svoj typický odér a je nutné dôkladne vyrezať všetky močovody a ľadvinky potom niekoľkokrát prepláchnuť vo vode.
-
Krok 3.
Do misy nasypeme múku, urobíme jamku, rozdrobíme droždie, nasypem cukor a nalejem mlieko. Uprostred dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások, potom k stranám nasypeme soľ a nakoniec všetko zamiesime so zvyškom surovín v mise a hnetieme a prípadne prisypávame po troškách múku. Keď sa prestáva lepiť na okraje misy a na povrchu sa začnú sa vytvárať takéto akoby bublinky. Necháme zakryté v igelite kysnúť, po cca 1 hodine opäť premiesime a necháme opäť kysnúť.