Danula Vašíčková profilový obrázok

Porcií 1
Minút60
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 5 074 x
Vytvorené: 21.05.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Popis

Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom - recept ako pripraviť chutný obed z viacerých častí svinky. Tento guľáš je veľmi chutný a navyše s domácim knedlíkom je neodolateľný.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na masti osmažíme cibuľku pekne dohneda, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, orestujeme, pridáme srdiečko a slezinu, zarestujeme, prisypeme korenie, zalejeme vodou a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Soľ nedávam hneď, aby sa droby lepšie uvarili. Počas dusenia dolievame tekutinu, ja pridávam vývar z jazykov. Potom zahustíme zátrepkou a necháme 15 minút prevariť.

  • Krok 2.

    Nakoniec pridáme jazyk, ktorý sme vopred uvarili, olúpali a nakrájali na kocky a na masti sprudka orestovanú pečeň. Ďalej už nevaríme. Pridať môžeme i ľadvinky, ale pozor, tie majú svoj typický odér a je nutné dôkladne vyrezať všetky močovody a ľadvinky potom niekoľkokrát prepláchnuť vo vode.

  • Krok 3.

    Do misy nasypeme múku, urobíme jamku, rozdrobíme droždie, nasypem cukor a nalejem mlieko. Uprostred dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások, potom k stranám nasypeme soľ a nakoniec všetko zamiesime so zvyškom surovín v mise a hnetieme a prípadne prisypávame po troškách múku. Keď sa prestáva lepiť na okraje misy a na povrchu sa začnú sa vytvárať takéto akoby bublinky. Necháme zakryté v igelite kysnúť, po cca 1 hodine opäť premiesime a necháme opäť kysnúť.

Načítam obsah...