Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Kuracie mäso klasicky obalíme v trojobale viackrát, aby sme získali chrumkavejší efekt. Tie si položíme ho do formy a dáme zapiecť na 20-25 minút do rúry. Treba občas pozrieť.. nie každá rúra pečie rovnako.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Na rozpálenom oleji na panvici (alebo hrnci ak chceme na konci cestoviny vrátiť k omáčke) osmažíme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a chvíľku spražíme "zápražku". Za stáleho miešania prilejeme kurací vývar a mlieko, aby sme zabránili vytvoreniu hrudiek. Pridáme 2 lyžice hladkej múky (zmiešane so studenou vodou v pohári) a na chvíľu to prevaríme, omáčka nám zhustne. Teraz pridáme nestrúhaný (v pohode na hrubo) parmezán a zmiešame ho.
Teraz môžeme scedené penne cestoviny pridať do omáčky a dôkladne ich premiešame.
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil
Pre pridávanie komentára sa prihláste.