Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká tlamička), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie).
Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté chilli, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu odvariť, proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrábneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým je mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.
Dnes som skúsila trochu iný postup prípravy špenátu a takto pripravený nám dnes moc chutil.Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, prilejeme mlieko a pridáme mrazený špenát. Hrniec prikryjeme pokrievkou, stlmíme platňu a necháme špenát povoliť. Potom po častiach opatrne vmiešame múku, aby sa nám nevytvorili hrudky, dôkladne rozmiešame, osolíme a za občasného miešania povaríme, kým nezhustne natoľko, že sa nám začne zľahka lepiť na varešku. Podľa chuti dosolíme, môžeme pridať sušený cesnak alebo štipku mletého čili pre výraznejšiu arómu a dochutíme Podravka dochucovadlom.
Knedle: V hrnčeku rozmiešame smotanu so soľou a vajcami a nalejeme do misy na pokrájané rožky, prisypeme múku a zľahka premiešame. necháme asi 5 minutiek odstáť, potom vmiešame petržlenovú vňať a zľahka tvarujeme malé okrúhle knedličky, nehňácáme, aby zostali pekne kypré a ľahké (ak sa vám cesto veľa lepí, stačí ruky namáčať do vody). Hotové guľky zavárame vo vriacej osolenej vode cca 10 minút. Z tohto množstva som urobila 30 malých knedlíkov.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.