Někdy stačí opravdu jenom velmi málo, aby se kuchyní rozlinula dráždivá vůně, co spustí známý Pavlovův "slintací" reflex... A pak už můžu jen s pocitem dobře vykonané práce sledovat, jak drahoušci vylizují talíře.
Upresnenie: cca 1 a 1 / 4l hovädzieho vývaru (kto nemá použije rovnaké množstvo vody a 2 kocky masoxu
Mäso nakrájať na cca 1cm hrubé plátky, mierne naklepať, z oboch strán osoliť, okoreniť, z jednej strany vždy potrieť horčicou a skladať na seba do misky. Nechať asi 1 hodinku odležať, potom obaliť z oboch strán v hladkej múke a sprudka orestovať na oleji. Orestované mäso skladať do tlakového hrnca. Do výpeku vsypať cibuľu a restovat dohneda, potom vsypať na mäso, všetko zaliať vývarom, aby bolo mäso úplne ponorené, hrniec uzavrieť a dusiť cca 30 minút.
Múka z mäsa omáčku väčšinou dostatočne zahustí, ale ak by sa vám aj tak zdala omáčka riedka, možno mäso vybrať, omáčku zahustiť trochou múky, vyšľahané v studenej vode a ešte cca 10 minutiek prevariť. Dochutiť mletým čiernym korením.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.