Recept
Popis
Toto je vysoký level halušiek! Musíš vyskúšať náš recept na Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom
Halušky:
- 1 KS Cuketa (asi 300g) recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 2 PL Solamyl recepty
- 8 PL Múka hladká (vrchovaté) recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 1 ČL Sušený cesnak recepty
- 1-2 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 100 g Slanina (údená na kocky) recepty
- 150 g Údené mäso recepty
- 2 PL Kyslá smotana recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
-   Sušený cesnak (podľa chuti) recepty
Ďalej potrebujeme:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle (mladú nelúpe, staršie kúsky s tvrdou šupkou ošúpeme a vydlabeme), nezbavujte tekutiny !!!, pridám vajcia, soľ, sušený cesnak, solamyl a múku a vymiešame redšie cesto. Do vriacej osolenej vody vhodíme skúšobné mininoček, ak sa rozvarí, pridám ešte múku. Potom cesto vyškrabte do haluškovače a plastovou stierkou pretlačíme do vriacej vody. Odo dna podoberieme, aby halušky neprisadli ku dnu a varím, kým všetky nevyplávajú. Sú takmer v okamihu hotové. Potom vyberiem cedidlom a ihneď schladíme v studenej vode, aby sa úplne nerozbili.
-
Krok 2.
Hotové premiešam s orestovanou cibuľkou a na kocky nakrájanou orestovanou údenou slaninou (samozrejme všetko aj s rozohriatym tukom, halušky to krásne oddelí, premastí a prevonia). Dneska som pridala aj na kocky nakrájané údené mäso z bravčového chvostíka.
-
Krok 3.
Na toto množstvo stačí cca 150g údeného mäsa, anglickej slaniny alebo slaniny a 1 stredne veľká cibuľa. Pridám 2 lyžice kyslej smotany, podľa chuti dosolíme a dochutíme sušeným cesnakom, opäť premiešam a ihneď servírujeme.
-
Krok 4.
Pripravujem z dvojitej dávky, pretože sa rýchlo vyparujú :D, ale to spoznáte sami, ak sa rozhodnete tento recept vyskúšať. Cibuľky a údeného mäsa restujte hneď dvojnásobok, cesto na halušky pripravujem a zavárame po dávkach, aby nezriedlo.