Recept
Popis
Tento skvelý recept na Bravčové kocky s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou je tá správna voľba. Vyskúšajte to.
Mäso:
- 1 Kg Bravčová krkovička (bez kosti) recepty
- 2 PL Soľ recepty
- 1 PL Červená paprika sladká (údená mletá paprika) recepty
- 1 PL Rasca mletá recepty
- 1 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 3 PL Olej recepty
- 200 ml Pitná voda recepty
- 500 g Zemiaky (uvarené v šupke,najlepšie deň vopred) recepty
- 150 g Múka hrubá recepty
- 50 g Detská krupica recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 1 ČL Soľ recepty
Knedle:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso nakrájame na veľké kocky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom, dôkladne všetko premiešame a uložíme do druhého dňa do chladničky. Potom už len podlejeme vodou a pečieme v dobre uzavretom pekáči (poistíme radšej alobalom) asi 2 hodinky na 170 stupňov domäkka. Pred koncom pečenia odklopíte veko, odoberieme prebytočný tuk a dopekáme do farby. Pre získanie dobrej šťavy nakoniec zalejte trochou vriacej vody.
-
Krok 2.
Použitím údenej papriky získa mäso zaujímavú chuť a krehkosť údeného mäsa.
-
Krok 3.
Zemiaky ošúpeme nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a spracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby ešte pridáme trochu múky. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu dlhým státím rednúť!