Recept
Komentár kuchára
Ruku na srdce, koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? Ak máte dosť času, upečte si domáce veky a podávajte s dobrou nátierkou.
Popis
Recept na domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou. Tento sendvič si určite rýchlo obľúbite a zabudnete na tie kúpne.
Potrebujeme:
- 250 ml Mlieko recepty
- 1 kocka Droždie recepty
- 500 g Múka hladká recepty
- 2 PL Olej recepty
- 80 g Majonéza recepty
- 3 ČL Cukor kryštálový recepty
- 1,5 ČL Soľ recepty
- 1 ČL Rasca mletá recepty
- 2 KS Syr hermelín recepty
- 200 g Šunka recepty
- 4 KS Vajce (na tvrdo uvarené) recepty
- 3 KS Kyslá uhorka recepty
- 1 KS Cibuľa (stredne veľká) recepty
- 100 g Tavený syr recepty
- 1 PL Majonéza recepty
- 1 balenie Kyslá smotana recepty
- 1 štipka Soľ recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 1 štipka Červená paprika sladká recepty
Nátierka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ingrediencie na veku zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 2 diely, necháme pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarujeme sendvič na papier na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich foriem z krabíc od Caro zmesi, Veky sú potom pekne oblé :-)).
-
Krok 2.
Potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 10 minút na 200 stupňov a potom ešte 10 minút na 180 stupňov. Z cesta možno vytvarovať aj žemle, rožky, atď.
-
Krok 3.
Pripravíme si nátierku. Hermelín nakrájame na kocky, šunku na drobno alebo na jemné rezančeky, na tvrdo uvarené vajcia na kocky, sterilizované uhorky tiež, cibuľu na drobno, pridáme ostatné ingrediencie, vymiešame a necháme uležať v chladničke, najlepšie cez noc.