Komentár kuchára
Naprosto cíleně jsem včera pekla plný pekáč kuřecího masa, protože jsem měla v plánu uvařit naše oblíbené rizoto. No jasně, že to není rizoto v tom pravém slova smyslu a podle té pravé italské receptury. Je to prostě takové to naše klasické české HATLA-PATLA, ale nám to takhle chutná...
Popis
Perfektné kuracie rizoto s pečienkou. Skvelý nápad sa vždy ocení a s plným bruchom obzvlášť. Recept na Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
- 400 g Ryža (v suchom stave) recepty
- 600 g Kuracie mäso (obrané, už upečené) recepty
- 300 g Kuracia pečeň (na väčšie kúsky) recepty
- 1 KS Cibuľa (väčšia, nadrobno) recepty
- 1 balenie Mrkva recepty
- 1/2 balenie Hrášok mrazený recepty
- kúsok ČL Sójová omáčka recepty
- 1-2 ČL Červená paprika sladká recepty
- 1/2 Kurkuma recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 2 kocka Bujón slepačí recepty
-   Pitná voda recepty
-   Olej recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mrazenú zeleninu uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme mäso a zarestujeme. Potom prisypeme mletú papriku, orestujeme, prilejeme vodu, pridáme sojovku, bujón a mletú kurkumu, zakryjeme pokrievkou a necháme zľahka prebublávať.
-
Krok 2.
Dochutíme soľou a korením a vlejeme do misy na uvarenú ryžu, premiešame a zaklopíme. Na panvici orestujeme pečeň a vsypeme k ryži, pridáme uvarenú zeleninu a premiešame.
-
Krok 3.
Pozn.:Báječné sa dá využiť aj zvyšný výpek z pečeného kurčaťa. Potom nie je ani potrebné si vypomáhať kuracím bujónom z krabičky. ????