Komentár kuchára
Tak dneska jsem těm svým masožroutům zamotala hlavu kouskem zamotaného mladého hovězího. :D Nevím proč, ale vždycky je tak trochu potěší, když na talíři nepřistane jen obyčejné PLACATÉ maso.
Popis
Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou je recept frajerov. Jemné mäsko ale v neposlednej rade je celkom frajerina stolovať toto jedlo svojim blízkym
- 1 Kg Teľacie (karé) recepty
- 10x plátok Anglická slanina recepty
- 1 PL Horčičné semeno recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1/2 Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 kocka Masox (bojón) recepty
- 1 ČL Sójová omáčka (podľa chuti) recepty
- 1 PL Múka hladká recepty
- 100 g Bravčová masť (cca) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Teľacie karé nie je príliš vysoké, preto som rezala vždy 1cm silný plátok, ale nedokrojila až na podložku a až druhý plátok dokrojila celý. Vzniknú také knižočky, ktoré sa otvoria, rozloží na podložku a dôkladne rozklepú.
-
Krok 2.
Naklepané mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a z vnútornej strany potrieme hrubozrnnou horčicou, navrch položíme plátok či dva anglickej slaniny a zamotávajú ako vtáčiky (malá roláda). Ja zabezpečím dvoma špáradlami, aby sa nerozmotávali (možno obviazať niťou alebo použiť štipce).
-
Krok 3.
Sprudka orestujeme na masti zo všetkých strán, urovnáme do tlakového hrnca, do rozpálenej panvice vlejeme trochu vody a vzniknutú šťavu nalejeme na mäso, pridáme ešte toľko vody, aby bolo mäso ponorené, pridáme kocku masoxu, 2 lyžičky hrubozrnné horčice, hrniec uzavrieme a varíme asi 40 minút. Potom hrniec vypneme a necháme dôjsť.