Popis
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami alebo dosť opravené verzia ako plnená paprika bez papriky. Recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke nájde u nás
- 700 g Mleté mäso recepty
- 120 g Múka hladká (cca) recepty
- 2 PL Solamyl recepty
- 1 l Pitná voda recepty
- 1 kocka Masox (bojón) recepty
- podľa chuti Korenie recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 50 g Maslo recepty
- 3 PL Múka hladká recepty
- 400 ml Zeleninový vývar (koľko treba) recepty
- 2x plechovka Paradajkový pretlak recepty
- 4 PL Cukor kryštálový recepty
Omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäsové guľky: Dnes som použila hotový polotovar, ochutenú masovú sekanú od mäsiara. Lyžicou som vykrajovala kúsky, ktoré som vytvarovala do guľôčok a tieto obaľovala v zmesi hladkej múky a solamylu. Potom som ich zvoľna smažila vo vyššej vrstve oleja. Potom je potrebné odsať papierovou utierkou prebytočný tuk. Ja odkladám do hrnca s papierovou podložkou, tuk odkvapká dole sám.
-
Krok 2.
Omáčka: V hrnci zvaríme asi 1l vody s 1 kockou masoxu a s korením (kúsok celej škorice, 1 drvený bobkový list, pár guličiek celého čierneho korenia, pár guľôčok nového korenia), nechám variť asi 20 minút, potom scedíme. Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, prisypeme asi 3 lyžice hladkej múky a vymiešame svetlú zápražku. Tú za stáleho miešania rozriedime koreneným vývarom a nechám dobre prevariť. Pridám 2 plechovky paradajkového pretlaku a 4 lyžice kryštálu, prisolíme podľa chuti a nechám ešte chvíľu prehriať.
-
Krok 3.
Cestoviny zvolíme podľa vlastného uváženia a chuti. V našom prípade som použila kolienka.