Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 8
Minút50
NáročnosťNízka

(4.18 / 5)
Videné: 78 141 x
Vytvorené: 16.03.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Už pár let peču karbanátky v troubě. Ne snad proto, že bych začala žít zdravě a odmítala všechno tučné a nasáklé omastkem. Ale prostě nám tahle DIETNEJŠÍ verze zachutnala a mně se zalíbila rychlá příprava bez zdlouhavého postávání u plotny. A protože potřebuju mít v zásobě takové to cestovní masíčko, co večer vytáhnu z mrazáku a taťka si ho může druhý den sbalit s sebou na cestu, peču rovnou celý plech...

Popis

Karbonátky / Fašírky pečenie v rúre (fašírky). Recept ako chuťme a správne pripraviť tie správne fašírky pripravené nie na masti. Super Karbonátky alebo fašírky, ako len chcete.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Rekapitulácia, Karbonátky pečenie v rúre: Cca 1500g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho), 2 stredne veľké cibule (nadrobno), 5 strúčikov cesnaku (prelisovať), 4 lyžice plnotučnej horčice, 4 lyžice ostrého kečupu, 1 lyžica sušenej majoránky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžičky zmesi korenia na mleté mäso, 2 vajcia, 4 krajce čerstvého hriankového chleba (na pidikostičky), hrsť čerstvej sekanej petržlenovej vňate.

  • Krok 2.

    Všetky suroviny dôkladne premiešame, necháme asi hodinku odležať a potom tvarujeme vlhkými rukami placky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.

  • Krok 3.

    Samozrejme nemusíte urobiť takú veľkú porciu. Radá si nejaké zamrazím, aby bolo ak bude chuť v dosahu :)

Načítam obsah...