Recept
Komentár kuchára
Tieto mäsové guličky si naozaj obľúbiš. Jednoduchý recept a ešte väčší zážitok z chuti mäsovej guľky :) Vyskúšaj ich a daj mi vedieť ako ti chutili.
Popis
Výborné mäsové guličky v omáčke.. Tieto guľky sú naozaj skvelé a šťavnaté. Recept na Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Potrebujeme:
- 800 g Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové) recepty
- 1 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 1 dl Olej (koľko treba) recepty
- 1/2 hrnček Strúhanka recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 1 štipka Muškátový oriešok recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 50 g Maslo recepty
- 40 g Múka hladká recepty
- 60 ml Hovädzí vývar recepty
- 1/2 kelímok Smotana na šľahanie recepty
- 2 PL Horčica plnotučná recepty
- 2 ČL Worcestrová omáčka recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- kúsok   Petržlenová vňať (podľa chuti) recepty
Omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.
-
Krok 2.
Omáčka: 600ml hovädzieho vývaru alebo ja dala vodu a 1/2 kocky masoxu. Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umíchat svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať. A ako čerešnička na tortu sa skvele hodia brusnice.
-
Krok 3.
Ako príloha je skvelá zemiaková kaša / pyré