Recept
Komentár kuchára
Tatínkovo oblíbené jídlo. Příjemně navinulá chuť a masíčko měkounké jako dort...
Popis
Bravčové líca na pive s knedlíkom. Delikatesa každého gurmána. nebojte sa toho receptu, je jednoduchý a skvelý. Recept Bravčové líca na pive
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové líčka recepty
- 2 KS Cibuľa (väčšie) recepty
- 6 strúčik Cesnak recepty
- 400 ml Pivo svetlé recepty
- 2 ČL Červená paprika pálivá recepty
- 2 kocka Masox (bojón) recepty
- 1 a 1/2 kelímok Kyslá smotana recepty
- 3 PL Múka hladká recepty
- 1-2 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava ingrediencií: Cca 1kg bravčových líčok (odblanit a prekrájať na väčšie kúsky), 2 cibule (nadrobno), 6 strúčikov cesnaku (nadrobno), 400ml svetlého piva, 2 lyžičky mletej pálivej papriky, 2 kocky masoxu, 1 a 1/2 kelímku kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.
-
Krok 2.
Na masti sprudka orestovať mäso, kým sa nezatiahne a šup s ním do pomalého hrnca. Pridať cibuľu, cesnak, mletú papriku, Masox, soľ a mleté čierne korenie, zaliať pivom a pridať toľko vody, aby bolo mäsko ponorené. Dusiť domäkka (v prípade pomalého hrnca 4 hodinky na vyššiu, tj II.stupeň). Potom rozmiešame múku s kyslou smotanou a touto zmesou všetko zahustíme a ešte asi 15 minutiek prevaríme.
-
Krok 3.
Pokrm možno samozrejme úplne v pohode pripraviť aj v klasickom tlakovom hrnci.