Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 5
Minút90
NáročnosťNízka

(4.93 / 5)
Videné: 11 303 x
Vytvorené: 04.03.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Tatínkovo oblíbené jídlo. Příjemně navinulá chuť a masíčko měkounké jako dort...

Popis

Bravčové líca na pive s knedlíkom. Delikatesa každého gurmána. nebojte sa toho receptu, je jednoduchý a skvelý. Recept Bravčové líca na pive

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Príprava ingrediencií: Cca 1kg bravčových líčok (odblanit a prekrájať na väčšie kúsky), 2 cibule (nadrobno), 6 strúčikov cesnaku (nadrobno), 400ml svetlého piva, 2 lyžičky mletej pálivej papriky, 2 kocky masoxu, 1 a 1/2 kelímku kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.

  • Krok 2.

    Na masti sprudka orestovať mäso, kým sa nezatiahne a šup s ním do pomalého hrnca. Pridať cibuľu, cesnak, mletú papriku, Masox, soľ a mleté čierne korenie, zaliať pivom a pridať toľko vody, aby bolo mäsko ponorené. Dusiť domäkka (v prípade pomalého hrnca 4 hodinky na vyššiu, tj II.stupeň). Potom rozmiešame múku s kyslou smotanou a touto zmesou všetko zahustíme a ešte asi 15 minutiek prevaríme.

  • Krok 3.

    Pokrm možno samozrejme úplne v pohode pripraviť aj v klasickom tlakovom hrnci.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Ako príloha: vhodný je knedlík

Načítam obsah...