Tatínkovo oblíbené jídlo. Příjemně navinulá chuť a masíčko měkounké jako dort...
Bravčové líca na pive s knedlíkom. Delikatesa každého gurmána. nebojte sa toho receptu, je jednoduchý a skvelý. Recept Bravčové líca na pive
Príprava ingrediencií: Cca 1kg bravčových líčok (odblanit a prekrájať na väčšie kúsky), 2 cibule (nadrobno), 6 strúčikov cesnaku (nadrobno), 400ml svetlého piva, 2 lyžičky mletej pálivej papriky, 2 kocky masoxu, 1 a 1/2 kelímku kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.
Na masti sprudka orestovať mäso, kým sa nezatiahne a šup s ním do pomalého hrnca. Pridať cibuľu, cesnak, mletú papriku, Masox, soľ a mleté čierne korenie, zaliať pivom a pridať toľko vody, aby bolo mäsko ponorené. Dusiť domäkka (v prípade pomalého hrnca 4 hodinky na vyššiu, tj II.stupeň). Potom rozmiešame múku s kyslou smotanou a touto zmesou všetko zahustíme a ešte asi 15 minutiek prevaríme.
Pokrm možno samozrejme úplne v pohode pripraviť aj v klasickom tlakovom hrnci.
Ako príloha: vhodný je knedlík