2 balenia mozarelly (celkom 200g, každú guľôčku rozrezať na 6 dielikov), 12 veľkých plátkov anglickej slaniny, 300g tvrdého syra (použila som obyč. Eidam, najemno nastrúhať), 2 tégliky smotany na šľahanie (celkom 400g), 1/2 téglika mlieka (kelímok je myslený ten od smotany), 4 lyžice kečupu, 2 lyžice ajvar (zeleninová pasta), 1/2 lyžičky mletého čili, čerstvá bazalka ( nasekať).
Každý kúsok mozarelly dôkladne zabaliť do fašírky, utvoriť valčeky, obaliť každý jednotlivo plátkom anglickej slaniny a naskladať do pekáča alebo zapekacej misy.
V miske zmiešať smotanu, mlieko, syr, kečup, Ajvar, posekanú bazalku a čili a touto zmesou mäso preliať. Piecť odkryté v rúre 30 minút na 170 stupňov.
Ako prílohu podávame zemiakové pyré. Dobrú chuť
Mleté mäso je potrebné ochutiť ako klasické fašírky, alebo ho ochutia ostatné použité ingrediencie?
Pre pridávanie komentára sa prihláste.