Popis
Zapečené mäsové rolky s mozzarellou. Recept na rolky z mletého mäsa so syrom mozzerellou a zemiakové pyré
- 800 g Mleté mäso recepty
- 2 balenie Mozzarella recepty
- 12 plátok Anglická slanina recepty
- 300 g Syr (tvrdý) recepty
- 400 ml Smotana na šľahanie recepty
- 1 dl Mlieko recepty
- 4 PL Kečup jemný recepty
- 2 PL Ajvar (zeleninová pasta) recepty
- 1/2 ČL Čili korenie mleté recepty
- 1 hrsť Bazalka (nasekat) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
2 balenia mozarelly (celkom 200g, každú guľôčku rozrezať na 6 dielikov), 12 veľkých plátkov anglickej slaniny, 300g tvrdého syra (použila som obyč. Eidam, najemno nastrúhať), 2 tégliky smotany na šľahanie (celkom 400g), 1/2 téglika mlieka (kelímok je myslený ten od smotany), 4 lyžice kečupu, 2 lyžice ajvar (zeleninová pasta), 1/2 lyžičky mletého čili, čerstvá bazalka ( nasekať).
-
Krok 2.
Každý kúsok mozarelly dôkladne zabaliť do fašírky, utvoriť valčeky, obaliť každý jednotlivo plátkom anglickej slaniny a naskladať do pekáča alebo zapekacej misy.
-
Krok 3.
V miske zmiešať smotanu, mlieko, syr, kečup, Ajvar, posekanú bazalku a čili a touto zmesou mäso preliať. Piecť odkryté v rúre 30 minút na 170 stupňov.