listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    2 balenia mozarelly (celkom 200g, každú guľôčku rozrezať na 6 dielikov), 12 veľkých plátkov anglickej slaniny, 300g tvrdého syra (použila som obyč. Eidam, najemno nastrúhať), 2 tégliky smotany na šľahanie (celkom 400g), 1/2 téglika mlieka (kelímok je myslený ten od smotany), 4 lyžice kečupu, 2 lyžice ajvar (zeleninová pasta), 1/2 lyžičky mletého čili, čerstvá bazalka ( nasekať).

  • Krok 2.

    Každý kúsok mozarelly dôkladne zabaliť do fašírky, utvoriť valčeky, obaliť každý jednotlivo plátkom anglickej slaniny a naskladať do pekáča alebo zapekacej misy.

  • Krok 3.

    V miske zmiešať smotanu, mlieko, syr, kečup, Ajvar, posekanú bazalku a čili a touto zmesou mäso preliať. Piecť odkryté v rúre 30 minút na 170 stupňov.

  • Krok 4.

    Ako prílohu podávame zemiakové pyré. Dobrú chuť

Komentáre (1)

  • avatar
    ruzenakajanova@gmail.com
    22.01.21 08:59:17

    Mleté mäso je potrebné ochutiť ako klasické fašírky, alebo ho ochutia ostatné použité ingrediencie?

Pre pridávanie komentára sa prihláste.