Recept
Popis
Rozlietaný vtáčik ako bravčové mäso s ryžou, v našom prípade sme použili bravčové pliecko. Výborný recept ktorý musíš vedieť naspamäť. Recept na Bravčové s ryžou
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové mäso nakrájame na plátky a naklepeme (dnes som použila pliecko), osolíme, okoreníme a sprudka orestujte na panvici. Potom naskladáte do tlakového hrnca, zalejte vodou, aby bolo mäso ponorené, pridám Masox, soľ, na kolieska pokrájané párky, anglickú slaninu (na kocky), sterilizované uhorky (na plátky).
-
Krok 2.
Varím asi 20 minút, potom vypnem a nechám dôjsť. Mäso vyberiem, odoberiem si do hrnčeka trochu vývaru, nechám vychladnúť a potom v ňom rozmiešame múku, vlejeme späť do hrnca a prevaríme, nakoniec pridám do omáčky na kocky pokrájané varené vajcia a dochutíme (soľ, korenie, sojovka).
-
Krok 3.
Ak chcem, aby mäso zostalo pekne vcelku, ohrievaný ho v miske v mikrovlnke a prelievame omáčkou až na tanieri. A alebo vložím mäso späť do hotovej omáčky a prehrejte všetko dohromady (mäso sa potom málinko rozpadne).