Popis
Recept na králika a teda zajaca. Recept Králičie ragú a domáce rezance. Super jedlo ktoré musíte vyskúšať
- 1 KS Králik recepty
- 2 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 6 KS Zelerová vňať (na malé kocky) recepty
- 2 KS Mrkva (na malé kocky) recepty
- 4 strúčik Cesnak (nadrobno) recepty
- 100 g Maslo recepty
- 300 ml Červené víno recepty
- 2 Konzerva Paradajka (lúpané sterilizované krájané) recepty
- 2 KS Rozmarín (vetvičky) recepty
- 2 KS Bobkový list recepty
-   Zeleninový vývar recepty
-   Hotová svetlá zápražka recepty
- Cukor kryštálový recepty
- Podravka recepty
- Včelí med recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso naporcujeme (hlavu, hrudný kôš a vnútornosti schováme na polievku), osolíme, okoreníme, opražíme na masle a vložíme do klasického hrnca. Do výpeku vsypeme zeleninu a zarestujeme, potom vsypeme na mäso. Pridáme paradajky aj s nálevom, vetvičky rozmarínu, bobkový list, soľ a mleté čierne korenie, zalejeme vínom a dolejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme domäkka, v pomalom hrnci 5 hodín na vyšší stupeň, mäso musí doslova samo odpadávať od kosti.
-
Krok 2.
Hotové som nechala v chlade odležať do druhého dňa, ale môžete hneď pokračovať v príprave. Druhý deň všetko zohrejeme, aby mäso zmäklo a išlo pekne obrat, vyberieme ho z omáčky, oberieme a kúsky s dlhšími vláknami radšej ešte prekrojíme.
-
Krok 3.
Omáčku dochutíme soľou, korením, cukrom a Podravka ochucovadlom, zahustíme hotovú svetlou zápražkou, vrátime do nej obranné mäso a všetko ešte prehrejeme.