Guláš z teľacieho mäsa je skvelá voľba čo by ste si mali dopriať napríklad ako nedeľný obed. Recept: Pivný guláš z teľacieho mäsa
Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na veľké kocky. Tie sprudka orestujeme na masti (restujte po častiach) a odložíme do pomalého hrnca. Vo výpeku orestujeme pekne dohneda cibuľu, zalejeme trochou vývaru a necháme chvíľku odvariť.
Všetko vlejeme do hrnca k mäsu, pridáme cesnak, paradajkový pretlak, mletú papriku, mleté čierne korenie, soľ a pivo, zalejeme vývarom, aby bolo mäso ponorené, uzavrieme a varíme na nižší stupeň asi 4 hodinky.
Mäso musí byť mäkké. Potom zahustíme trochou hladkej múky, rozmiešané v studenej vode, pridáme majoránku a necháme ďalších 30 minút variť. Dochutíme mletým chilli, prípadne podľa chuti prisolíme.
Podávame z cestovinami alebo zemiakmi.. podľa chuti.