Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 6
Minút260
NáročnosťStredná

(4.8 / 5)
Videné: 12 577 x
Vytvorené: 17.02.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Guláš z teľacieho mäsa je skvelá voľba čo by ste si mali dopriať napríklad ako nedeľný obed. Recept: Pivný guláš z teľacieho mäsa

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na veľké kocky. Tie sprudka orestujeme na masti (restujte po častiach) a odložíme do pomalého hrnca. Vo výpeku orestujeme pekne dohneda cibuľu, zalejeme trochou vývaru a necháme chvíľku odvariť.

  • Krok 2.

    Všetko vlejeme do hrnca k mäsu, pridáme cesnak, paradajkový pretlak, mletú papriku, mleté ​​čierne korenie, soľ a pivo, zalejeme vývarom, aby bolo mäso ponorené, uzavrieme a varíme na nižší stupeň asi 4 hodinky.

  • Krok 3.

    Mäso musí byť mäkké. Potom zahustíme trochou hladkej múky, rozmiešané v studenej vode, pridáme majoránku a necháme ďalších 30 minút variť. Dochutíme mletým chilli, prípadne podľa chuti prisolíme.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Podávame z cestovinami alebo zemiakmi.. podľa chuti.

Načítam obsah...