Recept
Popis
Guláš z teľacieho mäsa je skvelá voľba čo by ste si mali dopriať napríklad ako nedeľný obed. Recept: Pivný guláš z teľacieho mäsa
Potrebujeme:
- 1 Kg Teľacie (nožina) recepty
- 3 KS Cibuľa (väčšie, nadrobno) recepty
- 5 strúčik Cesnak (nadrobno) recepty
- 1 PL Červená paprika sladká recepty
- 500 ml Pivo svetlé recepty
- 500 ml Vývar (koľko treba) recepty
- 2 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Čili korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 2 PL Paradajkový pretlak recepty
- 1 PL Majoránka (podľa chuti) recepty
-   Múka hladká recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na veľké kocky. Tie sprudka orestujeme na masti (restujte po častiach) a odložíme do pomalého hrnca. Vo výpeku orestujeme pekne dohneda cibuľu, zalejeme trochou vývaru a necháme chvíľku odvariť.
-
Krok 2.
Všetko vlejeme do hrnca k mäsu, pridáme cesnak, paradajkový pretlak, mletú papriku, mleté čierne korenie, soľ a pivo, zalejeme vývarom, aby bolo mäso ponorené, uzavrieme a varíme na nižší stupeň asi 4 hodinky.
-
Krok 3.
Mäso musí byť mäkké. Potom zahustíme trochou hladkej múky, rozmiešané v studenej vode, pridáme majoránku a necháme ďalších 30 minút variť. Dochutíme mletým chilli, prípadne podľa chuti prisolíme.