listok
Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút 260
Náročnosť Stredná

(4.8 / 5)
Videné: 12 041 x
Pivný guláš z teľacieho mäsa

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na veľké kocky. Tie sprudka orestujeme na masti (restujte po častiach) a odložíme do pomalého hrnca. Vo výpeku orestujeme pekne dohneda cibuľu, zalejeme trochou vývaru a necháme chvíľku odvariť.

  • Krok 2.

    Všetko vlejeme do hrnca k mäsu, pridáme cesnak, paradajkový pretlak, mletú papriku, mleté ​​čierne korenie, soľ a pivo, zalejeme vývarom, aby bolo mäso ponorené, uzavrieme a varíme na nižší stupeň asi 4 hodinky.

  • Krok 3.

    Mäso musí byť mäkké. Potom zahustíme trochou hladkej múky, rozmiešané v studenej vode, pridáme majoránku a necháme ďalších 30 minút variť. Dochutíme mletým chilli, prípadne podľa chuti prisolíme.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept