Tato Palo si pochvaloval. Je to to recept ešte od mojej mamky.
Koložvarska kapusta - skvelý obed. Tento tradičný recept na koložvársku kapustu je už dlhé roky u nás obľúbený. Klužská kapusta ako rýchly a osvedčený recept
Kapustu (ak je mohutná tak pokrájame a premyjeme) udusíme na slaninke so sľou. Na časti cibuľke orestujeme mäso so soľou, peprom a paprikou.
Zvlášť uvaríme ryžu v slanej vode a kúskom vegety.
Párky nakrájame (klobásy som teraz nemala). Dokopy zmiešame mäso, hotovú ryžu a párky.
Na plech, vymastený masťou dáme polovičku kapusty. Ďalej dáme zmes mäsa a navrh dáme druhú časť kapusty.
Zalejeme smotanou a dáme zapiecť do rúry na cca 1 hodinu pri teplote 180°C.
Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť