Hovädzie znojemské mäso s ryžou. Recept na hovädzie zadné mäsko na znojemský spôsob. Hovädzie mäso znojemská omáčka
Na troche oleja prudko opečieme plátky hovädzieho mäsa, ktoré osolíme a potrieme horčicou. Odložíme ich na chvíľu bokom a na výpeku orestujeme na malé kocky pokrájaný kúsok údenej slaniny. Pridáme cibuľu krájanú na drobno a opečieme ju do hneda (nespáliť, len dlhšie opekať), aby bola pekná hnedá šťava. Mäso vložíme späť, trochu podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni za občasného premiešania. Neskôr už nepodlievame vodou, ale nálevom z uhoriek a dusíme ďalej.
Pred koncom dusenia pridáme na kocky pokrájané dve sterilizované uhorky, krátko podusíme, potom hrniec odokryjeme a necháme väčšiu časť tekutiny odpariť.Podľa potreby zahustíme lyžicou múky rozmiešanej v studenej vode a ešte prevaríme pomaly aspoň 15 minút.
Podávame s ryžou. Skvelý obed... odporúčam a prajem dobrú chuť
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil