Viedenská roštenka s petržlenovým krémom. recept ako stvorený na túto delikatesu. Viedenská hovädzia roštenka s petržlenovým pyré
Plátky mäsa, mierne naklepeme, narežeme si okraje, aby sa nám pri restovaní neskrútili, osolíme, okoreníme a z oboch strán na troške oleja opečieme. Vyberieme na tanier. Do výpeku po roštenkách dáme cibuľu, nakrájanú nadrobno a restujeme dohneda. Pridáme lyžičku paradajkového pretlaku, ktorý restujeme spolu s cibuľkou, všetko premiešame a krátko smažíme. Roštenky vrátime späť do hrnca a zalejeme vývarom, len aby bolo mäso zľahka ponorené a premiešame. Priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme domäkka. Potom roštenky vyberieme, celý obsah rozmixujeme, podľa chuti.
Petržlen očistíme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Tú zlejeme, petržlen preložíme do mixéra, osolíme, okoreníme a za postupného prilievania smotany vyšľaháme do hladkého krému.