Popis
Bratislavské pliecko ale bravčové pliecko so zeleninkou a celtovinami je výborný recept na každý všedný aj nevšedný deň
- 1 Kg Bravčové pliecko recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1 PL Olej recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 150 ml Smotana na varenie recepty
- 2 PL Múka hladká (cca) recepty
- 1 ČL Citrónová šťava (podľa chuti) recepty
- 500 g Hrášok a mrkva zmes recepty
- 200 g Uhorky nakládané recepty
Ďalej do omáčky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové pliecko v celku umyjeme, osušíme a nasolíme. Na rozohriatom tuku osmažíme nasekanú cibuľu a na nej osmažíme kus mäsa v celku. Mäso obraciame, aby sa opieklo a zatiahlo zo všetkých strán. Do výpeku pridáme rajčinový pretlak, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou za občasného podlievania do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na porcie.
-
Krok 2.
Mrkvu očistíme a nakrájame na rezančeky, vložíme zvlášť do druhého hrnca. Pridáme pokrájané sladko-kyslé sterilizované uhorky a hrášok. Podlejeme troškou vody a pomaly dusíme do polomäkka, aby nebola mrkva rozvarená. Omáčku (bez zeleniny) zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku. Pomaly povaríme aspoň 20 minút. Potom omáčku prepasírujeme (precedíme) do druhého hrnca, zjemníme smotanou a pridáme udusenú zeleninu. Prevaríme už len 5 minút za stáleho miešania. Chuť vylepšíme citrónovou šťavou.