Recept
Popis
Kuracie mäso na smotane s nokami je recept ktorý ti pomôže urobiť skvelý obed pre svojich blízkych. Recept na smotanové kuracie prsia a príloha noky alebo cestoviny
Potrebujeme:
- 500 g Kuracie prsia recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 200 g Mrazená zelenina recepty
- 500 ml Smotana na varenie recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 štipka Medvedí cesnak recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
- 1/2 ČL Sójová omáčka recepty
- 3 KS Bobkový list recepty
- 4 KS Nové korenie (celé korenie) recepty
- 1 PL Citrónová šťava recepty
- 1/2 PL Bravčová masť recepty
- 400 g Múka polohrubá recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 200 ml Pitná voda recepty
- 1 ČL Soľ recepty
Noky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Masť rozpustíme, oprážime na nej na drobno nakrájanú cibuľu. Kuracie prsia opláchneme, odblaníme a nakrájame na kocky. Z prudka oprážime na cibuľke, neskôr osolíme, jemne okoreníme čiernym mletým korením, podľa potreby podlejeme vodou a zakryté dusíme.
-
Krok 2.
Keď je mäsko polomäkké, pridáme mrazenú zeleninu (ja som zvolila zmes hrášok, mrkva, kukurica, brokolica), trocha podusíme. Po chvíľke nalejeme polovicu smotany, medvedí cesnak, citrónovú šťavu, bobkový list, nové celé korenie, sójovú omáčku, podľa potreby ešte soľ a pár minút povaríme. Pred koncom rozmiešame v zvyšnej smotane hladkú múku, pridáme do mäsa a za stáleho miešania prevaríme.
-
Krok 3.
Pripravíme si noky, zmiešaním múky s vajíčkom a vodou podľa potreby. Tak aby sme mali cesto hustejšie. Pridáme trocha soli, dobre rozmiešame a cez sitko hádžeme do vriacej vody.