Komentár kuchára
Tak tuhle dobrotu si kluci vždycky přejí servírovat na hluboký talíř, aby se tam vešlo co nejvíce omáčky a dalo se to bagrovat velkou lžící. A že teda bagrovali, jen co je pravda.
Popis
Morčacie mäso - stehná na paprike s cestovinami, recept bohov by som si trúfla povedať. Morčacie stehná na paprike, morčacie mäso na paprike. Super obed
- 1 Kg Morčacie mäso (stehna, vykostené) recepty
- 2 KS Cibuľa (väčšie, nadrobno) recepty
- 4 strúčik Cesnak (nadrobno) recepty
- 2 PL Červená paprika sladká (aj zaúdená) recepty
- trochu   Olej recepty
- 1 ČL Tymián (sušený) recepty
- 10   Čierne korenie (guličiek) recepty
- 6   Nové korenie (guličiek) recepty
- 2 KS Bobkový list recepty
- 2 dl Vývar (mäsový, podľa potreby) recepty
- 1-2 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 2 PL Papriková pasta (Harissa, Saba a pod.) recepty
- 100 ml Smotana na šľahanie recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 15 ml Citrónová šťava (podľa chuti) recepty
- 100 ml Pitná voda (podľa potreby) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso po častiach sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme do pomalého hrnca. Do výpeku vsypeme cibuľu, zarestujeme, pridáme mletú papriku a cesnak, opäť zarestujeme, zalejeme vývarom, od dna pekne miešame a necháme v panvici odvariť. Potom všetko nalejeme do hrnca k mäsu a pridáme soľ a korenie. A teraz je na vás, či všetko korenie zviažete do gázy, v tom prípade odpadá zložité vyberanie a počítanie guličiek, ale chuť korenia nie je vo finále tak intenzívne ako v druhom prípade, kedy proste nahádžete všetko do hrnca a potom si zahráte na zlatokopa . :D Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom lovíme alebo nelovíme korenia. V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšie pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou. Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme možno tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni.
-
Krok 2.
Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom lovíme alebo nelovíme korenia.
-
Krok 3.
V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšie pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou. Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme možno tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni.