Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 8
Minút150
NáročnosťStredná

(4.58 / 5)
Videné: 37 317 x
Vytvorené: 03.02.2019

Kategória:
Mäsité jedlá
Základ výživy a bielkovín

Komentár kuchára

Tak tuhle dobrotu si kluci vždycky přejí servírovat na hluboký talíř, aby se tam vešlo co nejvíce omáčky a dalo se to bagrovat velkou lžící. A že teda bagrovali, jen co je pravda.

Popis

Morčacie mäso - stehná na paprike s cestovinami, recept bohov by som si trúfla povedať. Morčacie stehná na paprike, morčacie mäso na paprike. Super obed

Potrebujeme:
  • 1 Kg Morčacie mäso (stehna, vykostené)    recepty
  • 2 KS Cibuľa (väčšie, nadrobno)    recepty
  • 4 strúčik Cesnak (nadrobno)    recepty
  • 2 PL Červená paprika sladká (aj zaúdená)    recepty
  • trochu   Olej    recepty
  • Načítavam ...
  • 1 ČL Tymián (sušený)    recepty
  • 10   Čierne korenie (guličiek)    recepty
  • 6   Nové korenie (guličiek)    recepty
  • 2 KS Bobkový list    recepty
  • 2 dl Vývar (mäsový, podľa potreby)    recepty
  • 1-2 ČL Soľ (podľa chuti)    recepty
  • 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)    recepty
  • 2 PL Papriková pasta (Harissa, Saba a pod.)    recepty
  • 100 ml Smotana na šľahanie    recepty
  • 2 PL Múka hladká    recepty
  • 15 ml Citrónová šťava (podľa chuti)    recepty
  • 100 ml Pitná voda (podľa potreby)    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso po častiach sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme do pomalého hrnca. Do výpeku vsypeme cibuľu, zarestujeme, pridáme mletú papriku a cesnak, opäť zarestujeme, zalejeme vývarom, od dna pekne miešame a necháme v panvici odvariť. Potom všetko nalejeme do hrnca k mäsu a pridáme soľ a korenie. A teraz je na vás, či všetko korenie zviažete do gázy, v tom prípade odpadá zložité vyberanie a počítanie guličiek, ale chuť korenia nie je vo finále tak intenzívne ako v druhom prípade, kedy proste nahádžete všetko do hrnca a potom si zahráte na zlatokopa . :D Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom lovíme alebo nelovíme korenia. V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšie pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou. Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme možno tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni.

  • Krok 2.

    Zalejeme vývarom, aby bolo mäso takmer ponorené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Potom lovíme alebo nelovíme korenia.

  • Krok 3.

    V hrnčeku rozmiešame trochu studenej vody s hladkou múkou a zmes vlejeme do omáčky. Premiešame a necháme ďalšie pol hodinku prevariť. Zjemníme smotanou, necháme asi 10 minút variť a dochutíme paprikovou pastou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou. Pomalý hrniec nie je podmienkou, samozrejme možno tento pokrm pripraviť aj v klasickom alebo tlakovom hrnci na platni.

Načítam obsah...