Komentár kuchára
Najradšej mám francúzke zemiaky s pivečkom ! :)
Popis
Francúzke zemiaky s klobásou, špekačkou uhorkou a dobrým pivom je priam ideálny obed či večera. Vedeli ste že: francúzke zemiaky nepochádzajú z Francúzka
- 15 KS Zemiaky (stredne veľké) recepty
- 100 g Slanina (anglická) recepty
- 2 KS Klobása recepty
- 2 KS Špekáčky recepty
- 4 KS Vajce (na tvrdo) recepty
- 3 KS Vajce recepty
- 1 plechovka Kukurica (konzerva) recepty
- 125 g Syr (tvrdý) recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Vegeta (podľa chuti) recepty
- 1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Jánske sklo vystelieme slaninkou a pridáme 1/3 na kocky nakrájaných zemiakov jednu klobásku jednu špekačku, 2 vajcia na tvrdo všetko nakrájané na drobné kúsky a zasypeme polkou konzervy kukurice. Nasleduje opäť 1/3 zemiakov a zvyšok klobásky špekáčky vajec na tvrdo a kukurice a zasypeme poslednou časťou zemiakov.
-
Krok 2.
V predohriatej rúre pečieme pri 180°C 20 minút, následne zalejeme 3 vajciami okorenených soľou, peprom, paprikou a vegetou a opäť pečieme 30 minút pridáme nastrúhaný syr a dopečieme kým nám syr nezhnedne. Podávame s uhorkami a dobrým pivečkom :) dobrú chuť.