Recept Kuracia zmes a zemiakové placky s cuketou pečené v muffinovom plechu. Kuracie mäsko s plackami je veľmi dobrá voľba na každý obed či príležitosť
Kuracia zmes: V panvici orestujem na oleji papriku a dám si ju stranou do misky. Kuracie mäso si okorením podľa chuti, nechám v chladničke aspoň hodinku odležať, potom obalím v Solamyle a zprudka orestujem, zastrieknem sójovou omáčkou a miešam, pokiaľ sa nevpije do mäsa, potom podlejem horúcou vodou, aby sa urobila šťava a pridám tie orestované papriky. Dochutím soľou, mletým peprom, občas pridám aj cesnak na plátky, sezamové semiačka alebo sterilizované fazuľové strúčiky.
Cukeťáky: Je to vlastne len klasické cesto na zemiakové placky, tak ako ste zvyknutí ho robiť, jen s prídavkom nastrúhané cukety (niekedy strúham na jemno, inokedy na hrubo, podľa nálady :-), staršie plody lúpem a zbavujem semiačok, mladé strúham celé aj so šupkou), v pomere 1:1, tzn. koľko zemiakov, toľko cukety. Potom už sa len cesto leje miesto na panvici do sadlom vymazaného muffinového plechu, cca do polovice výšky a pečie sa v rúre dozlatova. Občas pretriem už zaťažené cesto ešte sádlom, aby sa cukeťáky pekne leskli a zozlátli.