Recept
Komentár kuchára
Tento postup jsem zvolila z důvodu, že u nás doma nikomu nechutnala klasická suchá a troupelnatá dušená játra. :-)
Popis
Dusená pečeň na slanine a cibuli je TOP pečienka. Nie každý je fanúšikom pečene ale svoje miesto má v kuchyni tam kde je mlsny jazýček
Potrebujeme:
- 0.5 Kg Bravčové pečeň recepty
- 150 g Slanina (údená) recepty
- 2 PL Múka hladká recepty
- 1 ČL Sójová omáčka recepty
- 1 ČL Soľ (podľa chuti) recepty
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 0.5 ČL Mletý kmín recepty
- 0.5 ČL Worcestrová omáčka recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1 PL Bravčová masť recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Údená slanina (nadrobno), cibuľa (nadrobno), múka, bravčová pečeň (na kocky), soľ, čierne mleté korenie, sójová omáčka, worchester, mletý kmín. Cibuľu spením na sadle, pridám slaninu a trochu vyškvarím, zalejem vodou, pridám múku, rozmiešanú v studené vode a povarím. Dochutím soľou, čiernym korením, kmínom, sójovou omáčkou a worchesterom. Na panvici potom orestujem sprudka na sadle pečeň, cca 3-4 minúty (nerestujem príliš dlho, pečeň potom zbytočne tvrdne, my máme radi, keď zostanú krásne mäkká) a vhodím ich do mierne schladenej omáčky (pokiaľ ich dáte do horúcej omáčky, ešte sa budú ďalej variť a stvrdnú).