Recept
Popis
Bravčový guláš s cuketovými nokami ktorý jednoduchu pripravíte v rúre a tie cuketové noky sa k tomu priam pýtajú
Potrebujeme:
- 1.5 Kg Bravčové mäso recepty
- 3 KS Cibuľa (väčšie) recepty
- 6 strúčik Cesnak recepty
- 1 kocka Masox (bojón) recepty
- 750 ml Pitná voda recepty
- 3 PL Solamyl recepty
- 3 PL Červená paprika sladká (mletá) recepty
- 0.5 ČL Čili korenie mleté recepty
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté recepty
- 0.5 ČL Nové korenie (mleté) recepty
- 1 KS Bobkový list recepty
- 200 g Kapia červená (sterilizovaná) recepty
- 1 balenie Zemiakové cesto BASK (400g) recepty
- 350 g Cuketa (cca) recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 200 ml Pitná voda (+-) recepty
Noky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso nakrájať na kocky do pekáča, pridať cibuľu a cesnak. Vo vode rozmiešať Solamyl a naliať na mäso, pridať korenie a Masox, promiešať, priklopiť a vraziť na 1,5 hodiny do rúry, bez miešania a odklápania!!! Do hotového som pridala sterilizovanú kápiu.
-
Krok 2.
Noky: 1 sáčok "Bramborové těsto BASK" (400g), 1 cuketa cca 350g (nahrubo nastrúhať i aj so šupkou), 1 vajce, 200ml vody, poprípade pridať podľa potreby, aby cesto bolo mierne lepkavé, ale vo vode sa nerozvarilo (hádžem do vriacej vody skúšobnú noku :-)). Z cesta nakrájať noky, pováľať v hrubé múke, aby sa nezlepili a hádzať do vriacej osolenej vody. Variť asi 10 minút, potom scediť.